Het team van VideoNerds Productions bestaat uit twaalf studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden. Ze hebben allemaal één ding gemeen: hun passie voor film. Ze worden ondersteund door een professioneel en kundig team met ervaring. De studenten worden geselecteerd op basis van sollicitaties om zo een flexibel en sterk team te creëren. Elk semester wisselt het team en wordt alles zorgvuldig overgedragen. VideoNerds Productions is een officieel bedrijf dat onderdeel is van NHL Hogeschool. Het team zorgt zelf voor de acquisitie en afhandeling van de projecten.

“Ik ben Kevin Terpstra, 23 jaar en ben één van de projectmanagers bij Videonerds. Ik houd me voornamelijk bezig met de communicatie tussen de klant en het team. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de projecten in goede banen worden geleidt.”

Kevin Terpstra | Manager – Producer

“Vorig jaar ben ik met ontzettend veel plezier als editor en cameraman aan de slag gegaan bij Videonerds. Ik kan er geen genoeg van krijgen en daarom heb ik besloten deze periode samen met Kevin de rol van Projectmanager/producer op me te nemen. Wij gaan voor kwaliteit, professionaliteit en originaliteit!”

Daniel Bosch | Manager – Producer

“Ik ben Olav Spin, 23 jaar en doe het aankomende semester de minor Videonerds. Ik heb dit gekozen omdat ik eindelijk eens wat wilde gaan doen met mijn interesse in films, nadat dit jarenlang een beetje stil had gestaan. Ik wil leren hoe ik alle gedeeltes van het filmproces goed kan uitvoeren, ondanks dat ik al veel bezig ben geweest met editen. Regisseur worden is een uiteindelijk doel van mij, dus dan is het een goed idee om van alles wat mee te pakken.”

Olav Spin | Creative – Director

“Waar ik me vooral mee wil bezig houden is het schrijven van scripts. Daarnaast wil ik me bezig houden met het filmen en meer te weten komen over de verschillende camera’s. Editen van film doe ik al een tijdje in verschillende programma maar natuurlijke ruimte voor verbetering. Storytelling is nog een andere passie van mij en daar ga ik me ook bezig houden deze periode.”

Ingrid Suurd | Creative – Camera

“Bij Videonerds Productions wil ik mij vooral gaan richten op camerawerk en editten, omdat dit dicht bij mijn hart ligt. Vroeger werd ik al veel geïnspireerd door films en dat is altijd zo gebleven. Daarom wil bij Videonerds erachter komen wat ik het allerleukste vind om zo mijn kennis verder te ontwikkelen. Ik heb er erg veel zin in om met dit team aan de slag te gaan!”

Steffen Bosker | Camera – Edit

Ik ben David James, 23 jaar en student CMD op de NHL Hogeschool Leeuwarden. Ik wil bij de Videonerds als cameraman en editor aan de slag gaan. Ik ben al sinds lange tijd geïnteresseerd in film en video en ben zeer enthousiast om mijzelf op dit gebied te gaan ontwikkelen.”

David James | Camera – Edit

“Ik wil dit halve jaar aan de gang met script schrijven, regie en het ontwikkelen van een eigen stijl . Dit omdat ik hier het minst ervaring in heb en dit graag wil verbeteren.”

Lisa Woerdman | Creative – Director

“Ik heb ervaring als creative director en wil mij verder ontwikkelen in editing en camerawerk. Mijn ambities liggen bij cinematografie.”

Jordy Jousma | Camera – Edit

“Binnen film en video vind ik alles leuk. Het liefst zou ik elke taak op me nemen. Wel wil ik mij bij Videonerds meer bezig houden met Storytelling en het verbeteren van mijn camera vaardigheden.”

Dennis van der Werf | Creative – Camera

“Bij Videonerds Productions lijkt het mij een uitdaging om zo veel mogelijk kennis op te doen op het gebied van film en video. Ik wil me graag verder ontwikkelen in dit vakgebied, voornamelijk het camerawerk.”

Berber Dol | Creative – Camera

Noemt zich ook wel Mediasmid. Hij houdt zich bezig met het maken van foto’s, video’s en ontwerpen. Binnen Videonerds richt hij zich vooral op de opbouw van een video. Dit varieert van het maken van een plan tot het uitwerken in een montage.”

Jurjen Smid | Creative – Edit

“Bij Videonerds wil ik me graag bezighouden met de ‘voorkant’ van het bedrijf (de pre-productie). Ook wil ik mijn technische kennis wat betreft het filmen nog wat uitbreiden. Er komen genoeg leuke opdrachten aan, dus dat gaat wel goed komen!”

Jisse de Boer | Creative – Camera